Wil jij zonnepanelen aanschaffen?
Geplaatst op
Denk je erover om zonnepanelen aan te schaffen, maar zou je wel graag eerst nog wat meer informatie willen? Op de website van zonnepanelenplanet kun je alle informatie vinden over zonnepanelen. Zo kun je er lezen wat de opbrengst is, maar ook de kosten en de terugverdientijd. Daarnaast vind je er ook informatie over de BTW, subsidie, het onderhoud en nog veel meer!
Wat zijn zonnepanelen precies?
Zonnepanelen worden ook wel PV panelen genoemd en zorgen ervoor dat zonlicht wordt omgezet in elektriciteit. Eén paneel bestaat uit verschillende zonnecellen die al het daglicht opvangen. Dit wordt vervolgens omgezet naar wisselstroom door middel van een omvormer. Vaak wordt gedacht dat een paneel direct zonlicht nodig heeft om stroom op te kunnen wekken, maar dit is niet waar. Ook wanneer het bewolkt is levert een paneel elektriciteit. Wel zo fijn in een land waar het heel erg vaak bewolkt is.
De voordelen van een zonnepaneel
Door zonnepanelen op je dak te installeren draag je bij aan een beter milieu. Dit komt omdat zonne-energie een onuitputtelijke bron is, en daarnaast ook erg duurzaam is. Daarnaast komt er bij de productie van zonne-energie geen CO2 vrij. Ook veroorzaken zonnepanelen geen lawaai. Iets wat bijvoorbeeld windmolens, wel doen. En doordat jij je eigen energie opwekt, ben je niet meer afhankelijk van een energieleverancier. Dit betekent dat je geen rekening meer hoeft te houden met de stijgende belastingen, de stijging in de stroomprijs en de opslagen voor opslag van energie. Buiten al deze voordelen zijn er nog veel meer. Zo zijn zonnepanelen onderhoudsarm, heel erg rendabel, verhogen ze de waarde van je woning en is er in veel gevallen een subsidie of lening mogelijk wanneer je de panelen aan wilt schaffen.
Zonnecollectoren aanschaffen
Wil je in plaats van zonnepanelen graag zonnecollectoren aanschaffen? Dan is dit uiteraard ook mogelijk. Deze zijn er in veel verschillende uitvoeringen, en alles zijn gebaseerd op verschillende technieken. De meest bekende zijn hierin de heatpipes, dit zijn vacuümbuizen. Deze worden meestal schuin om het dag geplaatst, in een hoek, zodat het zonlicht omgezet kan worden in warm water. Dit wordt vervolgens naar de CV ketel gebracht. Een andere bekende zonnecollector is de vlakke plaat. Deze werkt samen met het reactorvat en een naverwarmer en vormen samen het zonneboiler systeem. de naverwarmer zorgt er hierbij voor dat het water de minimale temperatuur van 60 graden bereikt, wanneer de zon deze temperatuur niet kan behalen.
Gerelateerde berichten
Een comfortabele slaapkamer creëer je met deze tips
De toon zetten voor je hele dag kan door wakker te worden in een comfortabele slaapkamer. Je dagelijks leven kan hierdoor sterk worden beïnvloed. Je...